UW DIETIST
lekker & gezond eten

www.kromkommer.com

Overproductie, gebrek aan communicatie binnen de productieketen zorgen er voor dat groente worden afgekeurd vanwege hun uiterlijk. Dit resulteert wereldwijd in een verspilling van 30-50 procent van ons voedsel. Kromkommer gelooft in een wereld zonder voedselverspilling en zet zich in om dit probleem aan te pakken. Te krom, te dik, te klein, te veel.... te gek! Dagelijks wordt 5-10 procent van alle groente en fruit in Nederland verspild vanwege hun afwijkende vorm. Dat is toch krom?

Kromkommer zorgt er voordat deze groente weer terugkomt op JOUW bord.

In 2012 deden 2 studentes, een Voeding & Dietetiek, de ander psychologie en bedrijfskunde onderzoek naar verspilling en duurzaamheid. Voor een studievak hadden zij zich uitgebreid verdiept in de wereld van klimaatverandering, uitputting van de aarde, opraken van bronnen... Geen rooskleurig plaatje en wat anders kan je dan doen dan zelf in actie komen!

Gewapend met handschoenen en plastic tassen gingen zij op zoek naar eten dat weggegooid zou worden. Tassen vol groenten en fruit lagen op de markt voor het oprapen. Ook in de afvalbakken van supermarkten en restaurants was van alles te vinden. Zij ontdekten ook dat er containers vol goede groente worden weggegooid voordat ze in de winkel liggen. Honderden kilo's paprika's die te klein zijn of gewoonweg te veel, tweelingtomaten die niet aan de standaardeisen voldoen, kromme komkommers, tweebenige wortels.... Toen ging de knop echt om.

Al die lekkere, verse en vaak prachtig gevormde groenten, daar moest toch een betere bestemming voor zijn! Kromkommer was een feit. Nu worden deze heerlijke producten verwerkt tot verse, warme, voedzame wintersoepen! Soepen zijn ideaal voor mensen die hun gewicht in de gaten willen houden. Het soep dwingt je tot langzaam eten, het levert weinig calorie├źn en vult enorm. Nog een bordje?


<< TERUG PRINT >>