Bon Appetit
lekker & gezond eten

Maak van de nood een deugd

Heb jij ook zo'n bloed hekel aan dat echte Hollandse weer? Dagen lang miezerregen, die eindeloos je humeur kan verpesten? Ben je mal, regen kan geweldig leuk zijn als je er maar goed op gekleed bent. Regenjack, zeilkleding, laarzen aan en hup naar buiten, net als de kinderen in Denemarken. Het hele jaar door spelen ze buiten, in het voorjaar en de herfst in regenpakken en in de winter in skipakken. Ieder kind heeft van beide 2, een in de was en een aan. Ze hebben allemaal kleuren als belle fleuren.

Dit kan natuurlijk in Nederland ook. Trek de kinderen de kaplaarzen aan met in de herfst/winter een paar fleece sokken en vertel ze dat ze in alle plassen mogen stampen en dat ze nat en vies mogen worden. Dat hoef je meestal geen 2 x tegen kinderen te zeggen, maar ze mogen ook niet piepen als ze dan koud worden. Dan wordt het rennen naar huis en thuis aangekomen zijn ze weer warm. Weet je wat het aller leukste is, dat pappa en mamma ook meedoen. Wedden dat jullie samen een heerlijke middag hebben?

Thuis aangekomen mag iedereen zich achter de voordeur al uitkleden, spier naakt naar boven naar de warme douche. Intussen maakt mamma een heerlijke beker warme chocolademelk als afsluiting van een regenachtige woensdagmiddag. Om 5 uur nog even een filmpje en ik durf te wedden dat de kinderen het over 10 jaar nog steeds kunnen navertellen.


<< TERUG PRINT >>